Buitenlandse valuta declareren

Kosten declareren tijdens verblijf in het buitenland wordt nog makkelijker door de ondersteuning van alle buitenlandse valuta. Declaraties kunnen worden ingediend in de originele valuta op de bon en worden automatisch tegen de dagkoers omgerekend naar de basisvaluta van de administratie (standaard in Euro’s).

159 valuta's beschikbaar

Alle valuta’s kunnen direct in de app of op de website geselecteerd worden tijdens de invoer van de declaratie. De meest gebruikte valuta’s staan standaard bovenaan. Verblijft u langer in het buitenland? Dan kunt u in de instellingen op de app uw standaard munteenheid wijzigen, zodat iedere nieuwe declaratie direct goed staat.

Real-time conversie

Zodra declaraties in buitenlandse valuta worden ingediend worden ze direct met de dagkoers omgerekend naar de basisvaluta van uw administratie.

Eigen koerstabel

Nu kan het zijn dat er door de organisatie of de creditcardmaatschappij een andere omrekenkoers gehanteerd wordt. Daarom wordt bij iedere declaratie altijd het bedrag in de originele valuta bewaard samen met de gebruikte koers. Deze is dan altijd later aan te passen door een koerstabel toe te voegen aan Declaree waarmee de koers wordt overschreven.